Αβοκάντο τοστ


 

Υλικά και Δοσολογίες

  • 2 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3 αβοκάντο
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 50 γρ. ντοματίνια
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα:
  • λάιμ
  • πιπεριά τσίλι

Βήματα

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

  2. Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες από το ψωμί και ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη

  3. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πιέζουμε καλά με ένα πιρούνι για να λιώσουν.

  4. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

  5. Απλώνουμε το αβοκάντο πάνω από τις φέτες του ψωμιού και αφήνουμε στην άκρη.

  6. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και 1-2 κ.σ. από το ξίδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει.

  7. Σε 2 μπολάκια μοιράζουμε ξίδι και βάζουμε από ένα αβγό.

  8. Κάνουμε μια μικρή δίνη στο νερό της κατσαρόλας και βάζουμε το ένα αβγό. Μόλις πάρει σχήμα τότε προσθέτουμε και το δεύτερο. Ψήνουμε 2-3 λεπτά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

  9. Βάζουμε τα αβγά πάνω από το αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, κόλιανδρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

  10. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και τσίλι ψιλοκομμένη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις