Κλαμπ σάντουιτς με καπνιστό τόνο

 

Υλικά και Δοσολογίες


  • 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης για τοστ 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβοκάντο
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα
  • 4 φέτες τσένταρ
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι


Εξοπλισμός

  • Τηγάνι
  • Μπολ


Βήματα


  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

  2. Βάζουμε τις τρεις φέτες ψωμιού και αφήνουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες και το ελαιόλαδο.

  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

  4. Απλώνουμε τις τρεις φέτες από το ψωμί στην επιφάνεια εργασίας μας. Απλώνουμε στις δύο φέτες το μισό μείγμα από το λιωμένο αβοκάντο.

  5. Κόβουμε το δεύτερο αβοκάντο σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη σάλτσα αβοκάντο.

  6. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη μια φέτα με το αβοκάντο.

  7. Βάζουμε τις δύο φέτες από το τυρί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με το αβοκάντο.

  8. Προσθέτουμε από πάνω τον μισό τόνο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπέρι, 1 κ.γ. λάδι από τον τόνο και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.

  9. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.

  10. Κόβουμε το κάθε κλαμπ σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.

  11. Βάζουμε στο κέντρο τη σαλάτα, τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

  12. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Την συνταγή την πήραμε απο αυτό το site: 

  13. https://akispetretzikis.com/recipe/5896/klamp-santoyits-me-kapnisto-tono






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις