Κλαμπ σάντουιτς με καπνιστό τόνο
Υλικά και Δοσολογίες
- 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης για τοστ
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 2 αβοκάντο
 - χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 ντομάτα
 - 4 φέτες τσένταρ
 - 160 γρ. τόνο, καπνιστό
 - 1 κρεμμύδι
 
Εξοπλισμός
- Τηγάνι
 - Μπολ
 
Βήματα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
 - Βάζουμε τις τρεις φέτες ψωμιού και αφήνουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες και το ελαιόλαδο.
 -  Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
 - Απλώνουμε τις τρεις φέτες από το ψωμί στην επιφάνεια εργασίας μας. Απλώνουμε στις δύο φέτες το μισό μείγμα από το λιωμένο αβοκάντο.
 - Κόβουμε το δεύτερο αβοκάντο σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη σάλτσα αβοκάντο.
 - Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη μια φέτα με το αβοκάντο.
 - Βάζουμε τις δύο φέτες από το τυρί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με το αβοκάντο.
 - Προσθέτουμε από πάνω τον μισό τόνο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπέρι, 1 κ.γ. λάδι από τον τόνο και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
 - Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
 - Κόβουμε το κάθε κλαμπ σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
 - Βάζουμε στο κέντρο τη σαλάτα, τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
 - Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Την συνταγή την πήραμε απο αυτό το site: https://akispetretzikis.com/recipe/5896/klamp-santoyits-me-kapnisto-tono
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου