Κλαμπ σάντουιτς με καπνιστό τόνο
Υλικά και Δοσολογίες
- 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης για τοστ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αβοκάντο
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα
- 4 φέτες τσένταρ
- 160 γρ. τόνο, καπνιστό
- 1 κρεμμύδι
Εξοπλισμός
- Τηγάνι
- Μπολ
Βήματα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις τρεις φέτες ψωμιού και αφήνουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες και το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τις τρεις φέτες από το ψωμί στην επιφάνεια εργασίας μας. Απλώνουμε στις δύο φέτες το μισό μείγμα από το λιωμένο αβοκάντο.
- Κόβουμε το δεύτερο αβοκάντο σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη σάλτσα αβοκάντο.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη μια φέτα με το αβοκάντο.
- Βάζουμε τις δύο φέτες από το τυρί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με το αβοκάντο.
- Προσθέτουμε από πάνω τον μισό τόνο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπέρι, 1 κ.γ. λάδι από τον τόνο και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε το κάθε κλαμπ σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
- Βάζουμε στο κέντρο τη σαλάτα, τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Την συνταγή την πήραμε απο αυτό το site: https://akispetretzikis.com/recipe/5896/klamp-santoyits-me-kapnisto-tono
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου